Placki twarogowe z musem mango i borówkami

Placki twarogowe z musem mango i borówkami
Desery
2
Łatwe
25min

Składniki

  • 200 g sera JZNC
  • 3 jajka Bio Carrefour
  • 2 łyżki miodu JZNC
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • mango
  • garść borówek

Krok 1

Ser przekładamy do miski. Dodajemy mąkę, żółtka oraz miód. Rozdrabniamy widelcem na gładka pastę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy twarogowej i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy placki na dobrze rozgrzanej patelni i smażymy do zarumienienia z obu stron. Jeżeli patelnia nie przywiera nie musimy dodawać tłuszczu.

Krok 2

Mango myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie blendujemy na gładki mus. Placki polewamy przed podaniem musem z mango oraz posypujemy borówkami.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
19
 

0,2 kg

20,95 zł/1 kg

26
99
 

0,9 kg

29,99 zł/1 kg

8
99
 

1 szt.

12
99
 

0,9 kg

14,43 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu