Pieczone jabłka z orzechami, nasionami chia i konfiturą

Pieczone jabłka z orzechami, nasionami chia i konfiturą
Desery
6
Łatwe
40 min.
Ocena 4

Składniki

  • 6 jabłek Jakość z Natury Carrefour
  • 150 g orzechów włoskich Carrefour
  • 3 łyżki nasion chia
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • łyżka siemienia lnianego
  • 3 łyżki miodu

Do podania:

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Jabłka myjemy, ucinamy górną część i wydrążamy środek. W misce mieszamy orzechy z nasionami chia, wiórkami, siemieniem lnianym oraz miodem.

Krok 2

Powstałym nadzieniem faszerujemy jabłka. Wkładamy do piekarnika na 20 min, aż się przypieką i skórka zacznie odchodzić. Podajemy z konfiturą oraz płatkami kokosa.

Formy do pieczenia kupisz na carrefour.pl

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Jabłka JONAGOLD "Jakość z Natury Carrefour", tacka 6 szt.
1 szt.
6,99 zł/1 szt.
6,99 zł
Carrefour Orzechy włoskie łuskane 100 g
0,1 kg
77,90 zł/1 kg
7,79 zł
Nasiona chia BIO 250 g
0,25 kg
39,96 zł/1 kg
9,99 zł
Carrefour Wiórki kokosowe 200 g
0,2 kg
19,95 zł/1 kg
3,99 zł
Żurawina suszona BIO
0,15 kg
99,93 zł/1 kg
14,99 zł
Bakalland Wiórki kokosowe 100 g
0,1 kg
47,90 zł/1 kg
4,79 zł
Stovit Konfitura z malin 250 g
0,25 kg
21,56 zł/1 kg
5,39 zł

Zobacz również inne przepisy