Pieczone jabłka z orzechami, nasionami chia i konfiturą

Pieczone jabłka z orzechami, nasionami chia i konfiturą
Desery
6
Łatwe
40 min.
Ocena 4

Składniki

  • 6 jabłek Jakość z Natury Carrefour
  • 150 g orzechów włoskich Carrefour
  • 3 łyżki nasion chia
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • łyżka siemienia lnianego
  • 3 łyżki miodu

Do podania:

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Jabłka myjemy, ucinamy górną część i wydrążamy środek. W misce mieszamy orzechy z nasionami chia, wiórkami, siemieniem lnianym oraz miodem.

Krok 2

Powstałym nadzieniem faszerujemy jabłka. Wkładamy do piekarnika na 20 min, aż się przypieką i skórka zacznie odchodzić. Podajemy z konfiturą oraz płatkami kokosa.

Formy do pieczenia kupisz na carrefour.pl

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Jabłka "Jakość z Natury Carrefour", tacka 6 szt.
1 szt.
5,99 zł/1 szt.
5,99 zł
Florpak - Orzech włoski łuskany 250 g
0,25 kg
91,96 zł/1 kg
22,99 zł
Nasiona chia BIO 250 g
0,25 kg
23,96 zł/1 kg
5,99 zł
Helio Wiórki kokosowe 300 g
0,3 kg
26,63 zł/1 kg
7,99 zł
Siemię lniane BIO 250 g
0,25 kg
23,96 zł/1 kg
5,99 zł
Bakalland Wiórki kokosowe 100 g
0,1 kg
58,90 zł/1 kg
5,89 zł
Krokus Konfitura truskawkowa 320 g
0,32 kg
39,97 zł/1 kg
12,79 zł

Zobacz również inne przepisy