Ziemniaki gotujemy do miękkości. Do miski wrzucamy twaróg, wlewamy mleko kokosowe, syrop klonowy oraz dodajemy ugotowanego ziemniaka. Całość blendujemy na gładką masę. Do osobnej miski wsypujemy mąkę jaglaną, ryżową, ziemniaczaną oraz sodę oczyszczoną. Dokładnie mieszamy. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Przykrywamy powstałe ciasto ściereczką i odstawiamy na 15 min.
Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki i układamy na blaszce. Zwilżamy je z wierzchu wodą i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. Po upieczeniu posypujemy pączki pudrem z ksylitolu.
0,4 l
16,98 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies