Ziemniaki gotujemy do miękkości. Do miski wrzucamy twaróg, wlewamy mleko kokosowe, syrop klonowy oraz dodajemy ugotowanego ziemniaka. Całość blendujemy na gładką masę. Do osobnej miski wsypujemy mąkę jaglaną, ryżową, ziemniaczaną oraz sodę oczyszczoną. Dokładnie mieszamy. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Przykrywamy powstałe ciasto ściereczką i odstawiamy na 15 min.
Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki i układamy na blaszce. Zwilżamy je z wierzchu wodą i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. Po upieczeniu posypujemy pączki pudrem z ksylitolu.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.