Krem czekoladowy
Śmietanka kokosowa
Do podania:
Obieramy awokado, usuwamy pestkę i przekładamy do blendera. Dodajemy kakao oraz miód i miksujemy na gładki krem. Przekładamy masę do słoiczków i wkładamy do lodówki. W międzyczasie otwieramy puszkę mleka kokosowego. Oddzielamy wodę od gęstej śmietanki. (wodę wykorzystujemy później np. do koktajlu czy smoothie)
Do śmietanki kokosowej dodajemy cukier i ubijamy kilka minut na sztywną pianę. Powstałą bitą śmietankę nakładamy, jako drugą warstwę, do słoiczków z musem czekoladowym. Posypujemy suszoną żurawiną i uzupełniamy kolejną warstwą śmietanki. Całość dekorujemy świeżymi owocami takimi jak jeżyny czy porzeczki.
"Parfait, czyli doskonały! Taki właśnie jest deser, który podbił podniebienie moje i moich gości. Krem czekoladowy z awokado? Bita śmietana z kokosa? Przyznaję – było to pyszne zaskoczenie!"
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies