Pancakes misiowe z owocami i czekoladą

Pancakes misiowe z owocami i czekoladą
Desery
9-10szt
Łatwe
45min

Składniki:

  • 140 g mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1 jajko Carrefour Bio
  • 230 g maślanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru kokosowego lub innego słodzidła
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego Carrefour Bio
  • garść borówek amerykańskich
  • 3-4 kostki czekolady mlecznej lub gorzkiej Carrefour Bio
  • 2 banany

Krok 1

Do miski wlewamy maślankę, dodajemy żółtko, cukier kokosowy oraz olej słonecznikowy. Całość mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Po chwili dodajemy ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy po jednej łyżce ciasta, tworząc na patelni okrągły kształt i po chwili „dorabiamy uszy”. Pancakes po 2-3 min delikatnie przekładamy na drugą stronę.

Krok 2

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Banana kroimy w plasterki. Borówki myjemy.
Na każdy pancake kładziemy po plasterku banana, tworzymy oczy z borówek oraz „wąsy” z roztopionej czekolady. Możemy udekorować talerz pozostałymi owocami.
 

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
99
 

1 kg

12
79
 

0,9 kg

14,21 zł/1 kg

3
25
 

0,33 l

9,85 zł/1 l

0
75
 

0,015 kg

50,00 zł/1 kg

21
19
 

0,3 kg

70,63 zł/1 kg

0
60
 
1,40 zł cena sprzed obniżki

~ 0,2 kg

2,99 zł/1 kg

-57%
5
75
 

0,08 kg

71,88 zł/1 kg

18
99
 

0,2 kg

94,95 zł/1 kg

5
79
 

0,1 kg

57,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu