Do miski wlewamy maślankę, dodajemy żółtko, cukier kokosowy oraz olej słonecznikowy. Całość mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Po chwili dodajemy ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy po jednej łyżce ciasta, tworząc na patelni okrągły kształt i po chwili „dorabiamy uszy”. Pancakes po 2-3 min delikatnie przekładamy na drugą stronę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Banana kroimy w plasterki. Borówki myjemy.
Na każdy pancake kładziemy po plasterku banana, tworzymy oczy z borówek oraz „wąsy” z roztopionej czekolady. Możemy udekorować talerz pozostałymi owocami.
Smacznego
0,2 kg
94,95 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies