Pancakes misiowe z owocami i czekoladą

Pancakes misiowe z owocami i czekoladą
Desery
9-10szt
Łatwe
45min

Składniki:

  • 140 g mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1 jajko Carrefour Bio
  • 230 g maślanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru kokosowego lub innego słodzidła
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego Carrefour Bio
  • garść borówek amerykańskich
  • 3-4 kostki czekolady mlecznej lub gorzkiej Carrefour Bio
  • 2 banany

Krok 1

Do miski wlewamy maślankę, dodajemy żółtko, cukier kokosowy oraz olej słonecznikowy. Całość mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Po chwili dodajemy ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy po jednej łyżce ciasta, tworząc na patelni okrągły kształt i po chwili „dorabiamy uszy”. Pancakes po 2-3 min delikatnie przekładamy na drugą stronę.

Krok 2

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Banana kroimy w plasterki. Borówki myjemy.
Na każdy pancake kładziemy po plasterku banana, tworzymy oczy z borówek oraz „wąsy” z roztopionej czekolady. Możemy udekorować talerz pozostałymi owocami.
 

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
95
 

1 kg

11
49
 

0,9 kg

12,77 zł/1 kg

5
39
 

1 l

0
85
 

0,015 kg

56,67 zł/1 kg

15
89
 

0,75 l

21,19 zł/1 l

5
01
 

~ 0,7 kg

7,15 zł/1 kg

6
25
 

0,08 kg

78,13 zł/1 kg

16
99
 

0,2 kg

84,95 zł/1 kg

8
99
 

0,1 kg

89,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu