Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosa oraz sól. Następnie rozgniatamy widelcem banany i dokładamy je do miski. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 min.
Następnie do garnka wlewamy olej i nagrzewamy go pilnując aby się nie przypalił. Łyżką formujemy kuleczki i smażymy je na nagrzanym oleju ok 5 min do zarumienienia w połowie czasu przewracając na drugą stronę. Następnie odsączamy pączki z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
„W Tłusty Czwartek tradycji musi stać się zadość. Kto jednak pragnie odmiany, niech nada im egzotyczny smak bananów i kokosów. Też pysznie!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies