Dodatkowo:
Mąkę owsianą i pszenną przesiewamy do miski. Dodajemy suche drożdże, miód, mleko, jajka i żółtko. Pod koniec wlewamy roztopione masło. Całość zagniatamy na ciasto, aż stanie się elastyczne i miękkie. Formujemy kulę i odstawiamy, pod przykryciem, w ciepłe miejsce, na ok. 1,5 h.
Po tym czasie formujemy z ciasta ok. 10 bułeczek i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, niezbyt blisko siebie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 min.
Po tym czasie robimy wgłębienie w każdej bułce i układamy w nim pokrojone w plasterki truskawki, borówki i porzeczki. Smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy bułeczki w temp. 180 °C, przez ok 20 min. Studzimy na kratce.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.