Dodatkowo:
Mąkę owsianą i pszenną przesiewamy do miski. Dodajemy suche drożdże, miód, mleko, jajka i żółtko. Pod koniec wlewamy roztopione masło. Całość zagniatamy na ciasto, aż stanie się elastyczne i miękkie. Formujemy kulę i odstawiamy, pod przykryciem, w ciepłe miejsce, na ok. 1,5 h.
Po tym czasie formujemy z ciasta ok. 10 bułeczek i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, niezbyt blisko siebie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 min.
Po tym czasie robimy wgłębienie w każdej bułce i układamy w nim pokrojone w plasterki truskawki, borówki i porzeczki. Smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy bułeczki w temp. 180 °C, przez ok 20 min. Studzimy na kratce.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies