kruszonka
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy proszek do pieczenia oraz pokrojone drobno masło. Następnie dodajemy żółtko, syrop z agawy oraz jogurt naturalny. Całość zagniatamy i odstawiamy na ok 30 min do lodówki.
Płatki owsiane blendujemy na drobniejsze kawałki. Dodajemy posiekane masło, syrop z agawy oraz wiórki kokosa. Całość rozcieramy, aż powstanie kruszonka i wstawiamy do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy na nią ciasto. Podpiekamy je w piekarniku ok 15 min. Następnie wyciągamy, układamy na wierzchu pokrojone truskawki. Ciasto posypujemy powstałą kruszonką. Wstawiamy do piekarnika na ok 35 min.
„Jeśli lubicie zwieńczyć posiłek pysznym ciastem, z lekka niekonwencjonalnym, to proszę. Mój mistrz cukiernictwa potrafi, bez użycia cukru, wypichcić taki przepis, że słodko się robi na duszy! Przykład: orkiszowe ciasto truskawkowe z owsianą kruszonką.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies