Mus migdałowo-gruszkowy z kawałkami wegańskiej czekolady, płatkami migdałowymi i konfiturą porzeczkową

Mus migdałowo-gruszkowy z kawałkami wegańskiej czekolady, płatkami migdałowymi i konfiturą porzeczkową
Desery
1
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • gruszka Jakość z Natury Carrefour
  • 100 g śmietanki sojowej BIO Carrefour
  • 50 g wegańskiej tabliczki Carrefour
  • 100 g płatków migdałowych Carrefour
  • 2 łyżki  konfitury porzeczkowej Reflets de France

Krok 1

Płatki migdałów (80 g) zalewamy wodą i odstawiamy na minimum 2 h. Pozostałe 20 g zostawiamy do posypania. Po odcedzeniu dodajemy do migdałów śmietankę sojową oraz pokrojoną na kawałki gruszkę. Całość miksujemy na gładki mus. (Może to potrwać dłuższą chwilę.) 

 

 

 

Krok 2

Mus przelewamy do miseczki, dodajemy kawałki wegańskiej czekolady, dekorujemy pozostałymi płatkami oraz konfiturą porzeczkową.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Gruszka "Jakość z Natury Carrefour", tacka 4 sztuki
1 szt.
6,99 zł/1 szt.
6,99 zł
Balance Belgijska czekolada bez laktozy i glutenu 85 g
0,085 kg
134,00 zł/1 kg
11,39 zł
Helio Płatki migdałowe 70 g
0,07 kg
121,29 zł/1 kg
8,49 zł

Zobacz również inne przepisy