Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Amarantus ekspandowany, jagody goji, kakao oraz cynamon mieszamy w dużej misce. W osobnym naczyniu widelcem rozgniatamy banana na gładką masę. Dodajemy żółtka, miód Jakość z Natury, łyżkę oleju kokosowego.
Jeżeli olej ma stałą konsystencję podgrzewamy go i w postaci płynnej przelewamy do naczynia z mokrymi składnikami.
Całość mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do mokrych składników. Suche oraz mokre składniki łączymy ze sobą. Powstałą masę nakładamy do foremek na muffinki. Wstawiamy do piekarnika na 12-15 min. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jagodami goji.
„Zarządzam przegrupowanie składników: cukier zastąpić miodem, a olej tradycyjny kokosowym. Aby Wam wyszło na zdrowie!”
0,15 kg
50,60 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies