Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Każdą z osobna. Do niewielkiego garnka wlewamy szklankę wody, wkładamy do środka miskę, a do niej pokruszoną czekoladę. Doprowadzamy do wrzenia, następnie minimalizujemy płomień i czekamy, aż czekolada powoli się rozpuści.
Płatki migdałów podprażamy na suchej patelni z odrobiną soli, do zarumienienia. Pomarańcze parzymy, następnie ścieramy skórkę na tarce. Banany obieramy i kroimy, każdy na trzy części. Każdą część obtaczamy w roztopionej czekoladzie, następnie obsypujemy na zmianę płatkami migdałowymi i skórką z pomarańczy. Wstawiamy na min 2 h do zamrażarki.
„Podróże kształcą, także gusta i smaki. Deser bananowo-czekoladowy ma egzotyczne pochodzenie, lecz jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Dlatego szczerze polecam i przekonuję: przygotuj go w domu."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies