Spód:
Masa:
Topping:
Ciasteczka kruszymy i łączymy z roztopionym masłem, dokładnie mieszając. Piekarnik nagrzewamy do 150 C. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej z nich wykładamy po łyżce kruszonki z ciasteczek i dokładnie ugniatamy.
Ser miksujemy z jajkiem, cukrem i budyniem. Masę przelewamy do muffinek.
Truskawki i nektarynki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i układamy na masie serowej. Migdały mieszamy z cukrem i masłem. Serniczki posypujemy migdałowa kruszonką, wstawiamy na 35 min do piekarnika, a następnie wyłączamy grzanie, pozostawiając je w środku do wystudzenia.
„Sernik, i tu Was zaskoczę, pochodzi ze starożytnej Grecji i doprawdy doskonały to wynalazek! A że kulinarne rewolucje to rzecz wskazana, to w cesarskiej kuchni zrodził się niezwykły przepis na deser, z połączenia tradycji i nowoczesności. Godne polecenia pyszności!”
0,25 kg
29,96 zł/1 kg
10 szt.
0,84 zł/1 szt.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies