Mini serniczki z truskawkami, nektarynkami i kruszonką migdałową

Mini serniczki z truskawkami, nektarynkami i kruszonką migdałową
Desery
8-10
Łatwy
50 min.
Ocena 3

Składniki

Spód:

  • 120 g ciastek maślanych lub owsianych
  • 40 g masła

Masa:

  • 400 g twarogu sernikowego
  • 3 łyżki budyniu malinowego
  • jajko
  • 4 łyżki cukru lub ksylitolu

Topping:

  • 100 g truskawek
  • 2 nektarynki
  • garść płatków migdałowych
  • łyżka cukru
  • łyżka masła

 

Krok 1

Ciasteczka kruszymy i łączymy z roztopionym masłem, dokładnie mieszając. Piekarnik nagrzewamy do 150 C. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej z nich wykładamy po łyżce kruszonki z ciasteczek i dokładnie ugniatamy.

Ser miksujemy z jajkiem, cukrem i budyniem. Masę przelewamy do muffinek. 

Krok 2

Truskawki i nektarynki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i układamy na masie serowej. Migdały mieszamy z cukrem i masłem. Serniczki posypujemy migdałowa kruszonką, wstawiamy na 35 min do piekarnika, a następnie wyłączamy grzanie, pozostawiając je w środku do wystudzenia.


„Sernik, i tu Was zaskoczę, pochodzi ze starożytnej Grecji i doprawdy doskonały to wynalazek! A że kulinarne rewolucje to rzecz wskazana, to w cesarskiej kuchni zrodził się niezwykły przepis na deser, z połączenia tradycji i nowoczesności. Godne polecenia pyszności!”  


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

10
19
 

0,2 kg

50,95 zł/1 kg

14
99
 

1 kg

1
05
 

0,04 kg

26,25 zł/1 kg

9
59
 

10 szt.

0,96 zł/1 szt.

3
49
 

1 kg

14
49
 

0,15 kg

96,60 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy