Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy po łyżce cukru i nadal ubijamy. Masa powinna być sztywna oraz lśniąca. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ubijamy jeszcze chwilę.
Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Na papierze do pieczenia malujemy okręgi o średnicy 8-9 cm. Na każdy okrąg nakładamy porcję ubitej piany. Bezy pieczemy ok. 25 min w temperaturze 120 stopni, następnie zmniejszamy do 100 i suszymy przez 45-50 min. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.
W międzyczasie lekko ubitą śmietankę mieszamy z mascarpone. Dodajemy cukier i nadal mieszamy, aż powstanie gładka masa. Smarujemy nią bezy po ostudzeniu i dekorujemy świeżymi truskawkami.
W międzyczasie lekko ubitą śmietankę mieszamy z mascarpone. Dodajemy cukier i nadal mieszamy, aż powstanie gładka masa. Smarujemy nią bezy po ostudzeniu i dekorujemy świeżymi truskawkami.
Smacznego
10 szt.
1,36 zł/1 szt.
0,4 kg
8,23 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies