Mini Bezy z kremem mascarpone z truskawkami

Mini Bezy z kremem mascarpone z truskawkami
Desery
3os
Łatwe
3h

Składniki na 7-8 mini bez:

  • 4 jajka Carrefour Bio
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 200 g cukru pudru
  • 250 g serka mascarpone
  • 150 ml śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200-300 g truskawek

Krok 1

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy po łyżce cukru i nadal ubijamy. Masa powinna być sztywna oraz lśniąca. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ubijamy jeszcze chwilę.
Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Na papierze do pieczenia malujemy okręgi o średnicy 8-9 cm. Na każdy okrąg nakładamy porcję ubitej piany. Bezy pieczemy ok. 25 min w temperaturze 120 stopni, następnie zmniejszamy do 100 i suszymy przez 45-50 min. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.
W międzyczasie lekko ubitą śmietankę mieszamy z mascarpone. Dodajemy cukier i nadal mieszamy, aż powstanie gładka masa. Smarujemy nią bezy po ostudzeniu i dekorujemy świeżymi truskawkami.

 

Krok 2

W międzyczasie lekko ubitą śmietankę mieszamy z mascarpone. Dodajemy cukier i nadal mieszamy, aż powstanie gładka masa. Smarujemy nią bezy po ostudzeniu i dekorujemy świeżymi truskawkami.

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
29
 

0,25 kg

25,16 zł/1 kg

19
49
 

0,5 kg

38,98 zł/1 kg

3
95
 

0,4 kg

9,88 zł/1 kg

6
00
 

~ 0,5 kg

11,99 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu