Migdały namaczamy przez 10 min i odcedzamy. Blendujemy na gładko. Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30 min, odcedzamy i blendujemy. Płatki owsiane blendujemy na drobny pył. W misce mieszamy rozdrobnione daktyle, płatki owsiane oraz migdały. Dodajemy płynny olej kokosowy i dokładnie mieszamy. Powstałym ciastem wykładamy spód tortownicy. Odkładamy ją do lodówki na 30 min.
W międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną w szklance mleka. Po kilkunastu minutach miksujemy na gładki krem. Następnie dodajemy syrop klonowy, śmietankę kokosową oraz płynny olej kokosowy. Dokładnie mieszamy i przelewamy na spód tarty.
Ananasa miksujemy na gładki mus. Agar rozpuszczamy w 200 ml ciepłej wody. Po ostudzeniu mieszamy z musem ananasowym i przelewamy na wierzch ciasta. Wkładamy jagielnik na 2-3 godz. do lodówki. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies