Pomarańcze dokładnie myjemy, zalewamy w całości wodą i gotujemy przez około 1,5 godz. do miękkości. Następnie studzimy. Wystudzone pomarańcze miksujemy na gładki mus.
Jajka ubijamy z cukrem przez 8-10 minut na wysokich obrotach miksera na puszystą pianę. Do piany dodajemy mąkę migdałową, proszek do pieczenia, pomarańcze oraz olej. Delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy o wym. 22 x 24 cm wyłożonej pergaminem i pieczemy około 50-60 minut w temp. 180ºC. Upieczone ciasto powinno być złociste.
Studzimy.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.