Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy miękkie masło oraz cukier. Ucieramy na kruszonkę, po czym łączymy wszystkie składniki w kulę. Jeżeli nie chce się kleić dodajemy łyżkę zimnej wody. Kule zawijamy w filie spożywcza i odkładamy na 30 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Prostokątna formę o wymiarach ok. 30x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy ciasto. Na brzegach tworzymy lekki rent widelcem. Wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut do zarumienienia.
W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dodajemy pod koniec śmietanę i dokładnie mieszamy.
Upieczone ciasto smarujemy konfiturą, następnie posypujemy posiekanymi morelami, posypujemy migdałami i polewamy polewą czekoladową.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.