Mazurek orzechowo-miodowy z pyłkiem pszczelim

Mazurek orzechowo-miodowy z pyłkiem pszczelim
Desery
12
Łatwe
1h

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej Carrefour
  • 130 g masła Carrefour
  • 50 g cukru trzcinowego Carrefour
  • 3 jajka Carrefour Bio
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Carrefour
  • 170 g orzechów włoskich Carrefour
  • 70 g orzechów laskowych Carrefour
  • 3 łyżki miodu z pyłkiem pszczelim Jakość z Natury Carrefour
  • 110 g masła Carrefour
  • 50 g cukru trzcinowego

 

Krok1

Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy cukier, proszek do pieczenia. Następnie pokrojone w kotkę, zimne masło oraz żółtka. Zagniatamy na gładkie ciasto i formujemy z niego kulę. Wkładamy do lodówki na 30 min.
W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem. Następnie dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy.

Krok2

Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ją równomiernie ciastem. Tworzymy ozdobny rent oraz dziurkujemy.
Na ciasto przekładamy orzechową masę i rozprowadzamy ją równomiernie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 min.

 

Idealny na Wielkanoc. Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
29
 

1 kg

15
29
 

1 kg

12
49
 

10 szt.

1,25 zł/1 szt.

0
65
 

0,03 kg

21,67 zł/1 kg

33
19
 

0,3 kg

110,63 zł/1 kg

14
99
 

0,22 kg

68,14 zł/1 kg

8
59
 

0,4 kg

21,48 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu