Do miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier puder oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Całość siekamy nożem, aż powstanie kruszonka. Następnie wlewamy żółtka oraz dodajemy jogurt naturalny. Zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min.
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy ciasto zostawiając kawałek na uformowanie brzegów. Za pomocą widelca możemy zrobić ozdobny rent. Dziurkujemy za pomocą widelca. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na ok. 15-20 min do zarumienienia. Zostawiamy do wystudzenia.
Ciasto smarujemy dżemem, następnie masą kajmakową. Po chwili układamy „w kratkę” pokrojone w paski morele. Dekorujemy całość migdałami, płatkami migdałów oraz rodzynkami.
Idealny deser na Wielkanoc. Smacznego
0,24 kg
22,88 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies