Ciasto:
Masa:
Dekoracja:
płatki migdałów, wiórki kokosa, migdały, kakao
W misce zagnieść na gładkie ciasto mąkę, cukier, wiórki kokosa i posiekane w kostkę masło – dodając pod koniec jajko i wodę. Uformować kulkę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godz.
Nagrzać piekarnik do 180°C. Do formy włożyć rozwałkowane ciasto i nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 20 min. na złoty kolor.
W rondelku połączyć mleko kokosowe z cukrem i zagotować. Osobno wymieszać mleko z mąką ziemniaczaną. Mieszankę wlewać powoli do gotującego się mleka, aż będzie przypominać gęsty budyń. Lekko ostudzoną masę wylać na spód mazurka i udekorować.
„Oto mazurek na Wielkanoc, który łączy tradycyjną formę z nowoczesnym nadzieniem.”
0,08 kg
74,88 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies