Do miski wsypujemy płatki owsiane, pestki dyni, migdały, orzechy laskowe oraz orzechy włoskie. Doprawiamy całość cynamonem oraz solą. Dodajemy miód oraz sok z połowy cytryny. Następnie wlewamy 50 ml wody. Całość dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na nią powstały mix orzechowy. Pieczemy ok. 25 min. Kilkakrotnie w czasie pieczenia mieszamy, aby granola się nie przypaliła.
Po wyjęciu dodajemy rodzynki i ponownie mieszamy.
Do jogurtu naturalnego wsypujemy proszek matcha oraz wlewamy miód. Dokładnie mieszamy, aż masa będzie jednolita.
Dekorujemy jogurt plasterkami kiwi, przepołowiona marakują oraz cząstkami grejpfruta bez błonek. Następnie posypujemy kilkoma łyżkami granoli. Pozostałą granolę przesypujemy do szczelnie zamkniętego słoika. Możemy ją przechowywać kilka tygodni.
Smacznego
0,125 kg
83,92 zł/1 kg
0,03 kg
333,00 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies