Mandarynki z chili i gorzką czekoladą

Mandarynki z chili i gorzką czekoladą
Desery
40 min
Łatwy
40 min.
Ocena 5

Składniki

  • 5 mandarynek
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • szczypta chili

do posypania:

  • pistacje
  • płatki chili
  • sól morska

Krok 1

Mandarynki obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając mleko i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Każdą cząstkę mandarynki zanurzamy do połowy w czekoladzie. 

Krok 2

Zanim czekolada zastygnie, posypujemy płatkami chili lub pistacjami albo solą morską. Pozostawiamy na godzinę do wysuszenia.

„Inwencja moich kucharzy nigdy nie zawodzi… Tym razem z mandarynek, chili i czekolady stworzyli niebanalną wytrawną przekąskę. W sam raz na prezent dla znajomych cesarzy. Idealny na Boże Narodzenie”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

7
20
 

~ 0,7 kg

10,29 zł/1 kg

11   
39
8
99
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 11,39 zł

0,1 kg

89,90 zł/1 kg

-21%
25
89
 

0,2 kg

129,45 zł/1 kg

6
99
 

0,226 kg

30,93 zł/1 kg

2
29
 

0,015 kg

152,67 zł/1 kg

5
19
 

1 l

8
19
 

0,029 kg

282,41 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu