Mandarynki z chili i gorzką czekoladą

Mandarynki z chili i gorzką czekoladą
Desery
40 min
Łatwy
40 min.
Ocena 5

Składniki

  • 5 mandarynek
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • szczypta chili

do posypania:

  • pistacje
  • płatki chili
  • sól morska

Krok 1

Mandarynki obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając mleko i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Każdą cząstkę mandarynki zanurzamy do połowy w czekoladzie. 

Krok 2

Zanim czekolada zastygnie, posypujemy płatkami chili lub pistacjami albo solą morską. Pozostawiamy na godzinę do wysuszenia.

„Inwencja moich kucharzy nigdy nie zawodzi… Tym razem z mandarynek, chili i czekolady stworzyli niebanalną wytrawną przekąskę. W sam raz na prezent dla znajomych cesarzy. Idealny na Boże Narodzenie”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1 kg

6,99 zł

0,8 szt.

4,36 zł/1 szt.

3,49 zł

0,226 kg

26,06 zł/1 kg

5,89 zł

0,015 kg

106,00 zł/1 kg

1,59 zł
1,99 zł
-20%

1 l

4,29 zł

0,02 kg

79,50 zł/1 kg

1,59 zł
3,09 zł
-49%

Zobacz również inne przepisy