do posypania:
Mandarynki obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając mleko i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Każdą cząstkę mandarynki zanurzamy do połowy w czekoladzie.
Zanim czekolada zastygnie, posypujemy płatkami chili lub pistacjami albo solą morską. Pozostawiamy na godzinę do wysuszenia.
„Inwencja moich kucharzy nigdy nie zawodzi… Tym razem z mandarynek, chili i czekolady stworzyli niebanalną wytrawną przekąskę. W sam raz na prezent dla znajomych cesarzy. Idealny na Boże Narodzenie”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.