Mandarynki z chili i gorzką czekoladą

Mandarynki z chili i gorzką czekoladą
Desery
40 min
Łatwy
40 min.
Ocena 5

Składniki

  • 5 mandarynek
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • szczypta chili

do posypania:

  • pistacje
  • płatki chili
  • sól morska

Krok 1

Mandarynki obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając mleko i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Każdą cząstkę mandarynki zanurzamy do połowy w czekoladzie. 

Krok 2

Zanim czekolada zastygnie, posypujemy płatkami chili lub pistacjami albo solą morską. Pozostawiamy na godzinę do wysuszenia.

„Inwencja moich kucharzy nigdy nie zawodzi… Tym razem z mandarynek, chili i czekolady stworzyli niebanalną wytrawną przekąskę. W sam raz na prezent dla znajomych cesarzy. Idealny na Boże Narodzenie”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
29
 

8,99 zł/1 kg

4
35
 

0,08 kg

54,38 zł/1 kg

25
69
 

0,2 kg

128,45 zł/1 kg

6
99
 

0,9 kg

7,77 zł/1 kg

2
19
 

0,015 kg

146,00 zł/1 kg

4
95
 

1 l

2
19
 

0,015 kg

146,00 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu