Malinowe tiramisu z tofu

Malinowe tiramisu z tofu
Desery
3
Łatwe
40min
Ocena 4

Składniki

  • 200 g tofu naturalnego
  • 150 ml mleka migdałowego lub sojowego
  • 200 g cukru pudru
  • 50 ml oleju BIO Carrefour
  • cytryna
  • laska wanilii
  • kilka łyżek kakao Carrefour
  • 12 biszkoptów Cookie Place
  • 50 ml mocnej kawy Bio Carrefour
  • maliny
  • borówki amerykańskie

Krok 1


Do naczynia miksera wrzucamy tofu oraz wlewamy mleko, olej i sok z cytryny. Dodajemy ziarna z laski wanilii i ksylitol. Całość miksujemy, na najwyższych obrotach, na gładki mus. Masa ma być jedwabista i kremowa. 

Krok 2

Zaparzamy mocną kawę i pozostawiamy do wystudzenia. Na dnie każdego pucharka układamy biszkopty, polewamy dwoma łyżkami kawy i układamy warstwę kremu. Deser posypujemy łyżką kakao, a na wierzchu układamy warstwę malin i borówek. Następnie powtarzamy warstwy: biszkopty, krem, kakao i owoce. Deser najlepiej schłodzić w lodówce przez 1-2 godz. i zjeść od razu. 

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu