Do naczynia miksera wrzucamy tofu oraz wlewamy mleko, olej i sok z cytryny. Dodajemy ziarna z laski wanilii i ksylitol. Całość miksujemy, na najwyższych obrotach, na gładki mus. Masa ma być jedwabista i kremowa.
Zaparzamy mocną kawę i pozostawiamy do wystudzenia. Na dnie każdego pucharka układamy biszkopty, polewamy dwoma łyżkami kawy i układamy warstwę kremu. Deser posypujemy łyżką kakao, a na wierzchu układamy warstwę malin i borówek. Następnie powtarzamy warstwy: biszkopty, krem, kakao i owoce. Deser najlepiej schłodzić w lodówce przez 1-2 godz. i zjeść od razu.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.