Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady

Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady
Desery
7-8
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • BIO ananas
  • 3 łyżki gęstej części mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • tabliczka białej czekolady

Do posypania:

  • płatki kokosa

Krok 1

Ananas obieramy ze skórki i kroimy na plastry o gr. 2 cm. Wycinamy środek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej kokosowy i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 2

Krążki ananasa nabijamy na drewniane patyczki. Każdy krążek zanurzamy do połowy w polewie kokosowej. Posypujemy z wierzchu pokruszonymi płatkami kokosa. Wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

18
09
 

0,9 l

20,10 zł/1 l

5
29
 

0,1 kg

52,90 zł/1 kg

4
99
 

0,1 kg

49,90 zł/1 kg

8
59
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu