Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady

Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady
Desery
7-8
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • BIO ananas
  • 3 łyżki gęstej części mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • tabliczka białej czekolady

Do posypania:

  • płatki kokosa

Krok 1

Ananas obieramy ze skórki i kroimy na plastry o gr. 2 cm. Wycinamy środek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej kokosowy i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 2

Krążki ananasa nabijamy na drewniane patyczki. Każdy krążek zanurzamy do połowy w polewie kokosowej. Posypujemy z wierzchu pokruszonymi płatkami kokosa. Wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Farmer's Snack Krążki ananasa suszone 120 g
0,12 kg
133,25 zł/1 kg
15,99 zł
Real Thai Mleko kokosowe 400 ml
0,4 l
26,23 zł/1 l
10,49 zł
Coco Island Olej kokosowy do smażenia 900 ml
0,9 l
17,77 zł/1 l
15,99 zł
Milka Czekolada biała 100 g
0,1 kg
39,90 zł/1 kg
3,99 zł
Symbio Płatki gryczane ekologiczne 250 g
0,25 kg
27,16 zł/1 kg
6,79 zł
Ananas ważony
4,89 zł/1 kg
7,34 zł

Zobacz również inne przepisy