Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady

Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady
Desery
7-8
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • BIO ananas
  • 3 łyżki gęstej części mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • tabliczka białej czekolady

Do posypania:

  • płatki kokosa

Krok 1

Ananas obieramy ze skórki i kroimy na plastry o gr. 2 cm. Wycinamy środek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej kokosowy i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 2

Krążki ananasa nabijamy na drewniane patyczki. Każdy krążek zanurzamy do połowy w polewie kokosowej. Posypujemy z wierzchu pokruszonymi płatkami kokosa. Wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

29
99
 

0,25 l

119,96 zł/1 l

6
95
 

0,08 kg

86,88 zł/1 kg

13
79
 

0,5 kg

27,58 zł/1 kg

9
19
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu