Lody kokosowo-arbuzowe

Lody kokosowo-arbuzowe
Desery
4
Trudny
30 min.
Ocena 3

Składniki

  • ćwiartka arbuza
  • 300 ml gęstego mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka wiórek kokosa Carrefour

 

Krok 1

Arbuza kroimy w drobną kostkę. Następnie blendujemy go na gładki mus z dodatkiem mleka kokosowego, miodu oraz wiórek kokosa. Powstałą masę przelewamy do naczynia i zamrażamy przez 2 godz. 

Krok 2

Po schłodzeniu całość ponownie blendujemy, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstawiamy z powrotem do zamrażalnika na kilka godzin. Podajemy w rożkach lub w miseczce.

„Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dlatego polecam lody domowej produkcji, przyrządzane ze sezonowych owoców oraz zdrowych dodatków.”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

13
39
 

0,5 kg

26,78 zł/1 kg

6
59
 

0,2 kg

32,95 zł/1 kg

6   
99
5
79
 

0,4 l

14,48 zł/1 l

-17%

Zobacz również inne przepisy