Lody kokosowo-arbuzowe

Lody kokosowo-arbuzowe
Desery
4
Trudny
30 min.
Ocena 3

Składniki na lody z arbuza:

Jak przygotować lody arbuzowe? Przepis krok po kroku

 

Krok 1

Lody z arbuza

Arbuza kroimy w drobną kostkę. Następnie blendujemy go z dodatkiem mleka kokosowego, miodu oraz wiórek kokosa na gładki mus. Powstałą masę na lody z arbuza przelewamy do naczynia i zamrażamy przez 2 godziny. 

Krok 2.

Po schłodzeniu masy na lody arbuzowe całość ponownie blendujemy, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstawiamy z powrotem do zamrażalnika na kilka godzin. 

Lody arbuzowe – przepis

Krok 3.

Gotowe lody arbuzowe podajemy w rożkach lub w miseczce.

„Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dlatego polecam lody domowej produkcji, przyrządzane ze sezonowych owoców oraz zdrowych dodatków. Przepis na lody arbuzowe na stałe zagości w cesarskiej kuchni”.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

29
52
 

~ 8 kg

3,69 zł/1 kg

18
89
 

0,5 kg

37,78 zł/1 kg

3
19
 

1 szt.

6
79
 

0,4 l

16,98 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu