Arbuza kroimy w drobną kostkę. Następnie blendujemy go z dodatkiem mleka kokosowego, miodu oraz wiórek kokosa na gładki mus. Powstałą masę na lody z arbuza przelewamy do naczynia i zamrażamy przez 2 godziny.
Po schłodzeniu masy na lody arbuzowe całość ponownie blendujemy, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstawiamy z powrotem do zamrażalnika na kilka godzin.
Gotowe lody arbuzowe podajemy w rożkach lub w miseczce.
„Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dlatego polecam lody domowej produkcji, przyrządzane ze sezonowych owoców oraz zdrowych dodatków. Przepis na lody arbuzowe na stałe zagości w cesarskiej kuchni”.
0,4 l
16,98 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies