Zagotowujemy 700 ml wody. W 350 ml rozpuszczamy galaretkę wiśniową i przelewamy do foremki do ostygnięcia. W kolejnych 350 ml rozpuszczamy galaretkę cytrynową i przelewamy do foremki, aby stężała. Łyżeczkę żelatyny wsypujemy do 80 ml zimnej wody, następnie mieszamy i zagotowujemy. Do osobnej miski wlewamy 250 ml Coca -Coli. Wrzącą żelatynę wlewamy do Coca -Coli, mieszamy oraz czekamy aż ostygnie, następnie wkładamy do lodówki.
Po zastygnięciu wyciągamy galaretki z lodówki, kroimy w kosteczki i wkładamy do tortownicy o średnicy ok. 23 cm i ponownie wkładamy do lodówki. Możemy dorzucić kilka malin, borówek i truskawek.
Zagotowujemy 250 ml wody, rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe ciągle mieszając. Gdy lekko przestygną, dodajemy 250 ml jogurtu naturalnego i blendujemy na gładką masę. Gdy zacznie tężeć wlewamy masę do tortownicy z kostkami różnokolorowych galaretek. Całość wkładamy do lodówki na 5-6 godz. lub całą noc. Torcik wyjmujemy z formy, dekorujemy borówkami, malinami oraz truskawkami.
„Niech różne barwy galaretek zjednoczą się w tym wykwintnym torciku pod hasłami smaku i lekkości!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies