kruszonka:
Pokrojony na centymetrowe kawałki rabarbar wrzucamy do garnka z masłem i cukrem. Całość dusimy na niewielkim ogniu ok 5-7 min. Następnie przekładamy do żaroodpornej brytfanki. Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z płatkami owsianymi (możemy je uprzednio zmiksować) oraz cynamonem. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło oraz cukier. Całość rozcieramy z mąką na kruszonkę. Przesypujemy ją do brytfanki z rabarbarem, tak, aby pokryła lekko podduszone owoce. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok. 30 min. Podajemy z gałką lodów waniliowych
„Warto mieć mocny charakter, lecz w porze deseru można pozwolić sobie na trochę kruchości.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies