Spód
Wierzch ciasta
Do dekoracji
Piekarnik nagrzewamy do 1800C. Masło wyjmujemy z lodówki, kawałkiem smarujemy formę, porcję do ciasta odstawiamy, aby ogrzało się do temperatury pokojowej. Gdy będzie miękkie, dodajemy ksylitol, skórkę z cytryny i ucieramy na puszystąa masę. Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 20 min.
W międzyczasie przesiewamy mąkę do miski, dodajemy proszek do pieczenia oraz wiórki kokosa – całość mieszamy. Do drugiej miski wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier. Dodajemy sok z cytryny oraz wydrążone owoce marakui. Dokładnie mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Masę przelewamy na upieczony spód i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 20 min. Przed podaniem ciasto posypujemy pudrem z ksylitolu oraz dekorujemy cząstkami cytryny.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.