Spód
Wierzch ciasta
Do dekoracji
Piekarnik nagrzewamy do 1800C. Masło wyjmujemy z lodówki, kawałkiem smarujemy formę, porcję do ciasta odstawiamy, aby ogrzało się do temperatury pokojowej. Gdy będzie miękkie, dodajemy ksylitol, skórkę z cytryny i ucieramy na puszystąa masę. Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 20 min.
W międzyczasie przesiewamy mąkę do miski, dodajemy proszek do pieczenia oraz wiórki kokosa – całość mieszamy. Do drugiej miski wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier. Dodajemy sok z cytryny oraz wydrążone owoce marakui. Dokładnie mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Masę przelewamy na upieczony spód i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 20 min. Przed podaniem ciasto posypujemy pudrem z ksylitolu oraz dekorujemy cząstkami cytryny.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies