Lekkie bułeczki z borówkami, konfiturą truskawkową i śmietanką kokosową

Lekkie bułeczki z borówkami, konfiturą truskawkową i śmietanką kokosową
Desery
7-8szt
Łatwe
50min
Ocena 4

Składniki

  • 100 g borówek
  • 50 g truskawek
  • 200 g mąki gryczanej
  • 120 g mielonych migdałów
  • 150 g mleka migdałowego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 50 ml soku pomarańczowego Bio Carrefour
  • łyżka oleju kokosowego

Do podania:

  • 120 g śmietanki kokosowej
  • konfitura truskawkowa Reflets de France

Krok 1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Do miski wsypujemy mąkę gryczaną i mielone migdały. Dodajemy syrop klonowy, mleko migdałowe oraz sok pomarańczowy. Całość mieszamy. Do masy dodajemy borówki oraz truskawki. Ponownie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt kleista, dodajemy więcej mąki gryczanej oraz mielonych migdałów. Formujemy bułeczki. Dekorujmy je pozostałymi borówkami i truskawkami. Smarujemy z wierzchu olejem kokosowym, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 35 min, do zarumienienia.

Krok 2

W międzyczasie ubijamy schłodzoną śmietankę kokosową. Bułeczki podajemy polane śmietanką oraz ozdobione konfiturą truskawkową.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

18
99
 

0,2 kg

94,95 zł/1 kg

10
99
 

1 l

23
99
 

0,25 kg

95,96 zł/1 kg

12
69
 

1 l

9
99
 

0,5 l

19,98 zł/1 l

9
49
 

0,25 kg

37,96 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród