Spód:
Masa:
Wierzch:
W garnku gotujemy ok. 700 ml wody, zdejmujemy z ognia i dodajemy galaretki truskawkowe. Całość dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy na bok do wystudzenia. W międzyczasie do rondelka wrzucamy 500 g umytych i pokrojonych w plasterki truskawek. Dodajemy do nich syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Dusimy kilka chwil truskawki, aż nieco zmiękną. Następnie blendujemy je na gładki mus, który przelewamy do rozpuszczonych galaretek. Odstawiamy do wystudzenia.
W międzyczasie przygotowujemy spód sernika. Kruszymy ciasteczka i łączymy je z miękkim masłem oraz płatkami owsianymi. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Powstałą kruszonką wyklejamy spód formy.
Gdy galaretka ostygnie, dodajemy do niej twaróg i miksujemy. Następnie wrzucamy pozostałe truskawki, pokrojone na plasterki. Całość przelewamy na spód ciasteczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies