Spód:
Masa:
Wierzch:
W garnku gotujemy ok. 700 ml wody, zdejmujemy z ognia i dodajemy galaretki truskawkowe. Całość dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy na bok do wystudzenia. W międzyczasie do rondelka wrzucamy 500 g umytych i pokrojonych w plasterki truskawek. Dodajemy do nich syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Dusimy kilka chwil truskawki, aż nieco zmiękną. Następnie blendujemy je na gładki mus, który przelewamy do rozpuszczonych galaretek. Odstawiamy do wystudzenia.
W międzyczasie przygotowujemy spód sernika. Kruszymy ciasteczka i łączymy je z miękkim masłem oraz płatkami owsianymi. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Powstałą kruszonką wyklejamy spód formy.
Gdy galaretka ostygnie, dodajemy do niej twaróg i miksujemy. Następnie wrzucamy pozostałe truskawki, pokrojone na plasterki. Całość przelewamy na spód ciasteczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.