spód:
masa serowa:
polewa:
Zaczynamy od przygotowania spodu ciasta. W rondelku łączymy płatki owsiane, masło, miód, cynamon i wodę. Lekko podgotowujemy i studzimy. Masą wykładamy spód tortownicy o wymiarach 22 cm. Pieczemy przez 10 min. i odstawiamy. W misce mieszamy twaróg, cukier, jogurt, skórkę i sok z mandarynek, jajka oraz budyń. Miksujemy na gładki krem. Przelewamy go na gotowy spód i wkładamy do piekarnika na ok. 60 min. Następnie uchylamy drzwiczki i zostawiamy do wystudzenia.
W rondelku zagotowujemy na małym ogniu żółtka, cukier, skórkę i sok z mandarynki. Do masy dodajemy zimne masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Żelatynę rozrabiamy w łyżce wody i przelewamy do masy. Mieszamy, aż zgęstnieje. Mandarynkową masą polewamy sernik i wkładamy do lodówki do wystudzenia, najlepiej na noc. Dekorujemy cząstkami mandarynek.
„Do tego sernika należy podejść strategicznie. Zacząć od spodu, potem zadbać o masę, a całość zwieńczyć polewą. Voilà, oto sernik doskonały!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.