Mleko sojowe gotujemy na małym ogniu z agarem i syropem z agawy. Cały czas mieszamy. Po kilku minutach dodajemy mleko kokosowe. Przelewamy do słoiczków wysmarowanych olejem kokosowym. Odstawiamy na 30 min. do lodówki.
Połowę porcji truskawek blendujemy na gładki mus. Przed podaniem polewamy panna cottę musem truskawkowym i dekorujemy świeżymi truskawkami.
„Panna cotta jest to deser nie tylko dla panny. Także dla cesarzowej! Lekki deser ze słodkimi truskawkami zawsze wprawia moją Józefinę w wyśmienity nastrój.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.