Tradycyjna kutia wigilijna – prosty przepis

Tradycyjna kutia wigilijna – prosty przepis
Desery
4
Łatwe
1h
Ocena 4

Składniki na tradycyjną kutię

 

Przygotowanie

Krok 1

Skłądniki na kutię
  • Pszenicę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (Wszystko zależy od pszenicy jaką kupimy).
  • Mak płuczemy na sicie, zalewamy go mlekiem i gotujemy przez 25 minut.

Krok 2

Jak przygotować kutię
  • Odsączamy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa z drobnym sitkiem.
  • Łączymy go z pszenicą, rozpuszczonym miodem oraz likierem.
  • Bakalie siekamy i dodajemy do kutii.

Gotowe – już wiesz, jak zrobić kutię!

Przepis na kutię tradycyjną jest idealny na Boże Narodzenie. Smacznego

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród