Formę wykładamy papierem do pieczenia. Zamrożony olej kokosowy blendujemy na pyłek. Dodajemy 4 łyżki ksylitolu, mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, 5 żółtek. Całość miksujemy na ciasto o konsystencji kruszonki. 2/3 ciasta przekładamy do formy i, delikatnie ugniatając, wylepiamy nim cały spód. Pozostałą część ciasta odkładamy do zamrażalnika. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, na 20 min. Gdy się podpiecze, wyjmujemy i studzimy.
W międzyczasie ubijamy 5 białek na puszystą masę. Dodajemy, stopniowo, 3 łyżki ksylitolu i dalej ubijamy. Pod koniec dodajemy opakowanie budyniu i znów miksujemy. Tak przygotowaną masę przelewamy na ostudzony spód. Kroimy rabarbar na kawałki o gr. 2 cm. Układamy je na budyniowej piance. (Możemy dodatkowo posypać je ksylitolem, a ciasto będzie słodsze).
Ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika i równomiernie posypujemy nim placek.
Formę wstawiamy do piekarnika na 30 min, aż kruszonka z zewnątrz się zarumieni.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies