Dojrzałe banany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy do plastikowego naczynia i wkładamy do zamrażalnika na min 2 godz. Po wyjęciu, gdy są jeszcze dosyć miękkie, polewamy je mlekiem kokosowym i blendujemy na gładki krem. Ważne, aby banany były dojrzałe, wówczas nabiorą kremowej konsystencji i dodadzą deserowi słodkości. Za pomocą łyżki do lodów nakładadamy kulki do wafelków lub pucharków.
Zjadamy od razu.
„Trudno było uwierzyć, gdy moi kucharze zdradzili, jak prosty jest przepis tego prawdziwie cesarskiego deseru. Dlatego musiałem spróbować go jeszcze raz i po raz kolejny, aż szef kuchni oświadczył, że skosztowałem ostatniej porcji. Potwierdzam: prosty lecz wyrafinowany.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.