Dojrzałe banany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy do plastikowego naczynia i wkładamy do zamrażalnika na min 2 godz. Po wyjęciu, gdy są jeszcze dosyć miękkie, polewamy je mlekiem kokosowym i blendujemy na gładki krem. Ważne, aby banany były dojrzałe, wówczas nabiorą kremowej konsystencji i dodadzą deserowi słodkości. Za pomocą łyżki do lodów nakładadamy kulki do wafelków lub pucharków.
Zjadamy od razu.
„Trudno było uwierzyć, gdy moi kucharze zdradzili, jak prosty jest przepis tego prawdziwie cesarskiego deseru. Dlatego musiałem spróbować go jeszcze raz i po raz kolejny, aż szef kuchni oświadczył, że skosztowałem ostatniej porcji. Potwierdzam: prosty lecz wyrafinowany.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies