Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C. Foremkę smarujemy odrobiną oleju. Jajka ubijamy wraz z ksylitolem na puszystą masę, następnie wlewamy olej i dalej mieszamy. Dodajemy jogurt, wsypujemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do formy i dekorujemy pokrojonymi na cząstki brzoskwiniami. Pieczemy w piekarniku przez ok. 50 min, do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy zmielonym na puder ksylitolem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.