do dekoracji:
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Keksówkę smarujemy odrobiną oleju słonecznikowego. Pokrojone banany przekładamy do miski. Dodajemy cukier trzcinowy, jajka, pastę tahini, olej słonecznikowy oraz mleko roślinne.Całość blendujemy na gładką masę.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, sezam oraz nasiona chia. Dokładnie mieszamy. Suche składniki przekładamy do mokrych. Mieszamy do połączenia się składników. Powstałą masę przelewamy do formy. Banana obieramy i przekrawamy na pół. Układamy go na górze ciasta. Posypujemy sezamem oraz nasionami chia. Ciasto pieczemy ok 55 min do suchego patyczka.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.