do dekoracji:
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Keksówkę smarujemy odrobiną oleju słonecznikowego. Pokrojone banany przekładamy do miski. Dodajemy cukier trzcinowy, jajka, pastę tahini, olej słonecznikowy oraz mleko roślinne.Całość blendujemy na gładką masę.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, sezam oraz nasiona chia. Dokładnie mieszamy. Suche składniki przekładamy do mokrych. Mieszamy do połączenia się składników. Powstałą masę przelewamy do formy. Banana obieramy i przekrawamy na pół. Układamy go na górze ciasta. Posypujemy sezamem oraz nasionami chia. Ciasto pieczemy ok 55 min do suchego patyczka.
0,185 kg
39,41 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies