do podania:
Piekarnik nagrzewamy do 160C. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier i miksujemy, aż powstanie puszysta masa. Następnie dodajemy olej słonecznikowy, roztopione masło, mleko, cynamon, skórkę z cytryny oraz pomarańczy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia. Następnie mokre składniki łączymy z suchymi. Formę smarujemy odrobiną masła. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzchu układamy przepołowione winogrona.Całość pieczemy ok 60-70 min do suchego patyczka. Przed podanie możemy posypać odrobina cukru pudru.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.