Do podania
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Dynię kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25 min, aż dynia zmięknie i zarumieni się. Jeżeli to odmiana hokkaido, to nie musimy obierać jej ze skórki. Następnie wyjmujemy z piekarnika, studzimy i blendujemy na gładkie purée.
Do miski przesypujemy ugotowaną kaszę. Dodajemy purée z dyni, mąkę ryżową, miód, jajka, olej kokosowy, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz gałkę muszkatołową. Całość blendujemy na gładką masę (jeśli masa będzie za gęsta, wówczas możemy dodać mleko roślinne). Pancakes smażymy na rozgrzanej patelni (wcześniej lekko posmarowanej olejem kokosowy) do zarumienienia z obu stron. Podajemy wedle uznania ze śmietanką, podprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi oraz polewamy syropem klonowym.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.