Parzymy filiżankę kawy i odkładamy do wystudzenia. Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni. Po chwili zalewamy wrzątkiem, odcedzamy i płuczemy. Następnie przekładamy do rondelka i zalewamy szklanką mleka owsianego. Dodajemy syrop klonowy, ziarenka z laski wanilii i gotujemy na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Następnie dodajemy gęstą część schłodzonego mleczka kokosowego i blendujemy na gładki krem. Im dłużej, tym lepiej. Jeżeli krem jest za gęsty, dolewamy mleczko kokosowe. Odstawiamy do wystudzenia.
Maliny rozmrażamy w rondelku. Dodajemy dżem malinowy i gotujemy całość na niewielkim ogniu, aż woda wyparuje i utworzy się sos.
Przygotowujemy szklane pucharki bądź naczynie. Biszkopty maczamy w kawie i układamy na dnie. Na wierzch aplikujemy warstwę kremu jaglanego. Następnie kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie, sos malinowy oraz ponownie krem jaglany. Całość posypujemy kakao. Wkładamy do lodówki na minimum 30 min. Najlepiej smakuje mocno schłodzone.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies