Parzymy filiżankę kawy i odkładamy do wystudzenia. Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni. Po chwili zalewamy wrzątkiem, odcedzamy i płuczemy. Następnie przekładamy do rondelka i zalewamy szklanką mleka owsianego. Dodajemy syrop klonowy, ziarenka z laski wanilii i gotujemy na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Następnie dodajemy gęstą część schłodzonego mleczka kokosowego i blendujemy na gładki krem. Im dłużej, tym lepiej. Jeżeli krem jest za gęsty, dolewamy mleczko kokosowe. Odstawiamy do wystudzenia.
Maliny rozmrażamy w rondelku. Dodajemy dżem malinowy i gotujemy całość na niewielkim ogniu, aż woda wyparuje i utworzy się sos.
Przygotowujemy szklane pucharki bądź naczynie. Biszkopty maczamy w kawie i układamy na dnie. Na wierzch aplikujemy warstwę kremu jaglanego. Następnie kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie, sos malinowy oraz ponownie krem jaglany. Całość posypujemy kakao. Wkładamy do lodówki na minimum 30 min. Najlepiej smakuje mocno schłodzone.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.