Nadzienie:
opcjonalnie: cukier puder do posypania
Mąki przesiewamy do miski. Dodajemy cukier trzcinowy, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz cynamon. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki masło oraz wbijam jajko. Całość zagniatamy na gładkie ciasto i formujemy z niego 2 kule. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy je na 30 min do lodówki.
W międzyczasie jabłka myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy na patelnię. Dodajemy cynamon oraz cukier trzcinowy. Dusimy na małym ogniu ok 20-25 min.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Dno formy wykładamy jedną kulą ciasta. Następnie nakładamy jabłkowe nadzienie. Na wierzch ciasta ścieramy drugą kulę ciasta. Całość posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi oraz włoskimi. Ciasto wkładamy do piekarnika na ok 40 min. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.