Białko oddzielamy od żółtka. W jednej misce mieszamy mleko, maślankę, olej, żółtko, cukier i szczyptę soli. Stopniowo dodajemy mąkę, ciągle mieszając. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę, stopniowo dodajemy je do ciasta delikatnie mieszając. Gofry smażymy w gofrownicy około 4-5 minut do złotego koloru.
Śliwki przekrawamy na pół i wyciągamy pestki. Wrzucamy je na patelnię razem z miodem i cynamonem. Chwilę smażymy, aż puszczą sok, ale całkiem się nie rozlecą. W misie miksera ubijamy śmietankę razem z cukrem pudrem na sztywny krem. Na gofry wykładamy śmietankę oraz śliwki. Smacznego!
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.