Białko oddzielamy od żółtka. W jednej misce mieszamy mleko, maślankę, olej, żółtko, cukier i szczyptę soli. Stopniowo dodajemy mąkę, ciągle mieszając. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę, stopniowo dodajemy je do ciasta delikatnie mieszając. Gofry smażymy w gofrownicy około 4-5 minut do złotego koloru.
Śliwki przekrawamy na pół i wyciągamy pestki. Wrzucamy je na patelnię razem z miodem i cynamonem. Chwilę smażymy, aż puszczą sok, ale całkiem się nie rozlecą. W misie miksera ubijamy śmietankę razem z cukrem pudrem na sztywny krem. Na gofry wykładamy śmietankę oraz śliwki. Smacznego!
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies