Galaretka z mango – przepis

Galaretka z mango – przepis
Desery
6
Średni
6h
Ocena 4

Składniki na galaretkę z mango:

Jak zrobić mus z mango z galaretką?

Krok 1.

2 opakowania Galaretki przezroczystej o smaku winogronowym WINIARY rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i studzimy.

Krok 2.

Obieramy mango i miksujemy blenderem na mus. Dodajemy do niego serek homogenizowany i mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy i mieszamy przestudzoną galaretkę. Tak przygotowany mus rozlewamy do sześciu sporych kieliszków i wstawiamy do lodówki do stężenia na ok 2 godziny.

Krok 3.

Kolejne dwie galaretki przezroczyste rozpuszczamy w litrze gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygną zalewamy nimi stężały mus mango znajdujący się w kieliszkach. Na wierzchu galaretki zatapiamy porzeczki, borówki i listki mięty. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aż galaretki całkowicie stężeją.

Krok 4.

Ostatnia warstwa to mus truskawkowo-malinowy. Zawartość galaretki o smaku truskawkowym WINIARY rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 5.

W międzyczasie miksujemy truskawki oraz maliny i mieszamy je z galaretką. Tak przygotowanym musem dopełniamy kieliszki i odstawiamy do lodówki. Deser będzie gotowy po kolejnych dwóch godzinach.

„Mus z mango z galaretką to iście egzotyczne połączenie! Koniecznie wypróbujcie ten niesamowity przepis”.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

9
49
 

1 szt.

2   
99
2
79
 
Najniższa cena z 30 dni: 2,99 zł

0,15 kg

18,60 zł/1 kg

Promocja
2
49
 

0,071 kg

35,07 zł/1 kg

9
99
 

0,125 kg

79,92 zł/1 kg

11
99
 

0,25 kg

47,96 zł/1 kg

7
39
 

1 szt.

19
99
 

0,5 kg

39,98 zł/1 kg

13
99
 

0,125 kg

111,92 zł/1 kg

2
49
 

0,071 kg

35,07 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu