2 opakowania Galaretki przezroczystej o smaku winogronowym WINIARY rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i studzimy.
Obieramy mango i miksujemy blenderem na mus. Dodajemy do niego serek homogenizowany i mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy i mieszamy przestudzoną galaretkę. Tak przygotowany mus rozlewamy do sześciu sporych kieliszków i wstawiamy do lodówki do stężenia na ok 2 godziny.
Kolejne dwie galaretki przezroczyste rozpuszczamy w litrze gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygną zalewamy nimi stężały mus mango znajdujący się w kieliszkach. Na wierzchu galaretki zatapiamy porzeczki, borówki i listki mięty. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aż galaretki całkowicie stężeją.
Ostatnia warstwa to mus truskawkowo-malinowy. Zawartość galaretki o smaku truskawkowym WINIARY rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
W międzyczasie miksujemy truskawki oraz maliny i mieszamy je z galaretką. Tak przygotowanym musem dopełniamy kieliszki i odstawiamy do lodówki. Deser będzie gotowy po kolejnych dwóch godzinach.
„Mus z mango z galaretką to iście egzotyczne połączenie! Koniecznie wypróbujcie ten niesamowity przepis”.
0,15 kg
18,60 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies