Galaretka z mango – przepis

Galaretka z mango – przepis
Desery
6
Średni
6h
Ocena 4

Składniki na galaretkę z mango:

Jak zrobić mus z mango z galaretką?

Krok 1.

2 opakowania Galaretki przezroczystej o smaku winogronowym WINIARY rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i studzimy.

Krok 2.

Obieramy mango i miksujemy blenderem na mus. Dodajemy do niego serek homogenizowany i mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy i mieszamy przestudzoną galaretkę. Tak przygotowany mus rozlewamy do sześciu sporych kieliszków i wstawiamy do lodówki do stężenia na ok 2 godziny.

Krok 3.

Kolejne dwie galaretki przezroczyste rozpuszczamy w litrze gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygną zalewamy nimi stężały mus mango znajdujący się w kieliszkach. Na wierzchu galaretki zatapiamy porzeczki, borówki i listki mięty. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aż galaretki całkowicie stężeją.

Krok 4.

Ostatnia warstwa to mus truskawkowo-malinowy. Zawartość galaretki o smaku truskawkowym WINIARY rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 5.

W międzyczasie miksujemy truskawki oraz maliny i mieszamy je z galaretką. Tak przygotowanym musem dopełniamy kieliszki i odstawiamy do lodówki. Deser będzie gotowy po kolejnych dwóch godzinach.

„Mus z mango z galaretką to iście egzotyczne połączenie! Koniecznie wypróbujcie ten niesamowity przepis”.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
99
 

1 szt.

2
29
 

0,15 kg

15,27 zł/1 kg

2
19
 

0,071 kg

30,85 zł/1 kg

14
71
 

15,99 zł/1 kg

5
69
 

1 szt.

2
19
 

0,071 kg

30,85 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu