Gotujemy 500 ml wody. Gorącą wodą zalewamy zawartość opakowania Galaretki o smaku truskawkowym WINIARY, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Na dnie pucharków umieszczamy pokrojone truskawki. Następnie przelewamy galaretkę do pucharków i odstawiamy do stężenia. Dla innego efektu możemy też przelać galaretkę do brytfanki, a po stężeniu pokroić ją w kostkę i dopiero umieścić w pucharkach.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Pamiętamy, aby przed ubijaniem śmietana była dobrze schłodzona. Najlepiej ubijać ją we wcześniej schłodzonej metalowej lub szklanej misce. Galaretkę z wierzchu ozdabiamy pokrojonymi owocami, śmietanę dla lepszego efektu możemy nałożyć za pomocą rękawa cukierniczego. Listek mięty będzie pięknym zwieńczeniem deseru.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.