Gotujemy 500 ml wody. Gorącą wodą zalewamy zawartość opakowania Galaretki o smaku truskawkowym WINIARY, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Na dnie pucharków umieszczamy pokrojone truskawki. Następnie przelewamy galaretkę do pucharków i odstawiamy do stężenia. Dla innego efektu możemy też przelać galaretkę do brytfanki, a po stężeniu pokroić ją w kostkę i dopiero umieścić w pucharkach.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Pamiętamy, aby przed ubijaniem śmietana była dobrze schłodzona. Najlepiej ubijać ją we wcześniej schłodzonej metalowej lub szklanej misce. Galaretkę z wierzchu ozdabiamy pokrojonymi owocami, śmietanę dla lepszego efektu możemy nałożyć za pomocą rękawa cukierniczego. Listek mięty będzie pięknym zwieńczeniem deseru.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies