do posypania: masło , mąka
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Do miski wbijamy jajka. Dodajemy cukier puder, sól i dokładnie mieszamy. Pod koniec wsypujemy mąkę. Całość mieszamy.
W rondelku podgrzewamy wodę. Wkładamy miseczkę jak do kąpieli wodnej. Połamaną na kawałki czekoladę wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone na kawałki masło. Delikatnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Powstałą czekoladową masę lekko studzimy i przelewamy do jajecznej masy. Całość wlewamy do foremek posmarowanych uprzednio masłem i posypanych mąką. Pieczemy ok. 8-10 min. Po wyjęciu lekko studzimy. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami. Podajemy od razu
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies