Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy
Desery
6
Łatwy
30min

Składniki masy:

  • 100 g czekolady gorzkiej Carrefour
  • 50 g masła Jakość z Natury Carrefour
  • 2 jajka Bio Carrefour
  • 3 łyżki cukru pudru
  •  2 łyżki mąki pszennej Carrefour
  • szczypta soli

do posypania: masło , mąka 

Składniki do dekoracji:

  • cukier puder
  • maliny świeże lub mrożone lub inne owoce

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Do miski wbijamy jajka. Dodajemy cukier puder, sól i dokładnie mieszamy. Pod koniec wsypujemy mąkę. Całość mieszamy.

W rondelku podgrzewamy wodę. Wkładamy miseczkę jak do kąpieli wodnej. Połamaną na kawałki czekoladę wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone na kawałki masło. Delikatnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia.

Krok 2

Powstałą czekoladową masę lekko studzimy i przelewamy do jajecznej masy. Całość wlewamy do foremek posmarowanych uprzednio masłem i posypanych mąką. Pieczemy ok. 8-10 min. Po wyjęciu lekko studzimy. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami. Podajemy od razu

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
19
 

0,08 kg

64,88 zł/1 kg

2
39
 

0,4 kg

5,98 zł/1 kg

6
69
 

6 szt.

1,12 zł/1 szt.

6
49
 

0,2 kg

32,45 zł/1 kg

2
89
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy