Przepis na fit pączki z piekarnika bez cukru

Przepis na fit pączki z piekarnika bez cukru
Desery
12
Łatwe
1h+2h

Składniki na fit pączki bez cukru

Składniki na ciasto

Do posypania

  • zmielony na puder ksylitol

 

Przygotowanie

Krok 1

  • Drożdże wsypujemy do miski. Dodajemy miód, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 3-5 min.
  • Następnie wlewamy letnie mleko. Po chwili wlewamy olej kokosowy w płynnej postaci. Następnie dodajemy przesianą mąkę oraz sól. Dokładnie mieszamy.
  • Wbijamy dwa jajka oraz dodajemy skórkę otartą z cytryny. Z całości wyrabiamy ciasto ( ok. 7-10 min). Powinno być gładkie i sprężyste.
  • Formujemy z niego kulę, wkładamy do miski i przykrywamy ściereczką. Odkładamy w ciepłe miejsce na 2 h. Ciasto musi podwoić swoja objętość.

Krok 2

  • Następnie rozwałkowujemy ciasto na 2-3 cm placek. Za pomocą szklanki lub specjalnych metalowych okręgów wykrawamy koła o średnicy ok 7-8 cm.
  • Na środek każdego kółka nakładamy po łyżeczce konfitury. Dokładnie sklejamy okręgi i formujemy z każdego kształt kulki.
  • Wkładamy tak przygotowane pączki bez cukru do kokilek na muffinki lub układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Czynność powtarzamy do wykończenia składników. Fit pączki pieczemy w temperaturze ok 180 C przez 15 min do zarumienienia.
  • Przed podaniem posypujemy pudrem z ksylitolu.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
79
 

0,014 kg

199,29 zł/1 kg

18
89
 

0,5 kg

37,78 zł/1 kg

7
99
 
8,99 zł najniższa cena

1 kg

-11%
4
19
 

1 kg

19
99
 

15 szt.

1,33 zł/1 szt.

4
29
 

1 l

26
59
 

0,5 l

53,18 zł/1 l

5
49
 

0,24 kg

22,88 zł/1 kg

8
99
 

0,5 kg

17,98 zł/1 kg

7
15
 

0,9 kg

7,94 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu