Fitmuffinki z rabarbarem

Fitmuffinki z rabarbarem
Desery
6
Łatwe
45min

Składniki na 12 babeczek z rabarbarem:

 

Jak przygotować muffinki z rabarbarem?

Krok 1.

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy erytrytol oraz cukier trzcinowy i ponownie mieszamy. Do masy na fitbabeczki z rabarbarem wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Wlewamy napój migdałowy oraz olej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 2.

Łodygi rabarbaru  na fitbabeczki z rabarbarem myjemy i kroimy na 1-2 cm kawałki. Przekładamy je do masy i mieszamy.

Krok 3.

Foremki na muffinki z rabarbarem wykładamy papilotkami. Do każdego papilotka nakładamy porcję ciasta tak do ¾ wysokości. Pozostałe kawałki rabarbaru możemy położyć na wierzch.

Krok 4.

Muffinki z rabarbarem pieczemy w temperaturze 170°C przez ok. 25 minut aż do suchego patyczka.

Smacznego!

 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
25
 

~ 0,25 kg

8,99 zł/1 kg

11
99
 

10 szt.

1,20 zł/1 szt.

6
55
 

0,1 kg

65,50 zł/1 kg

0
69
 

0,03 kg

23,00 zł/1 kg

19
99
 

0,5 kg

39,98 zł/1 kg

9
25
 

0,5 kg

18,50 zł/1 kg

0
59
 

0,016 kg

36,88 zł/1 kg

22
19
 

0,75 l

29,59 zł/1 l

14
49
 

1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu