Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy erytrytol oraz cukier trzcinowy i ponownie mieszamy. Do masy na fitbabeczki z rabarbarem wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Wlewamy napój migdałowy oraz olej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Łodygi rabarbaru na fitbabeczki z rabarbarem myjemy i kroimy na 1-2 cm kawałki. Przekładamy je do masy i mieszamy.
Foremki na muffinki z rabarbarem wykładamy papilotkami. Do każdego papilotka nakładamy porcję ciasta tak do ¾ wysokości. Pozostałe kawałki rabarbaru możemy położyć na wierzch.
Muffinki z rabarbarem pieczemy w temperaturze 170°C przez ok. 25 minut aż do suchego patyczka.
Smacznego!
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies