do podania (opcjonalnie)
Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy w cienkie plasterki. Banana obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Całość układamy na blaszce i wkładamy do zamrażalnika na min 2 godz.
Po tym czasie owoce wyciągamy, przekładamy do malaksera i odstawiamy na kilka minut, aby lekko się rozmroziły. Następnie dodajemy jogurt grecki, ziarenka z połowy laski wanilii oraz syrop z agawy. Całość blendujemy, przekładamy do pucharków lub wafelka i zjadamy od razu.
„Podejdźmy do sprawy na chłodno i ustalmy jedno: jak coś ma być słodkie, to nie musi być od razu słodzone. Jak truskawki, z których samemu można zrobić orzeźwiająco smakowite lody. Wystarczy tylko dodać jogurt, wanilię, syrop z agawy i będzie fit.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies