Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia.
W osobnym naczyniu mieszamy mąkę migdałową, mąkę kokosową, syrop z agawy, olej kokosowy, proszek do pieczenia, jajka oraz skórkę startą z pomarańczy. Miksujemy na jednolitą masę na fitciasto kokosowe.
Ciasto z mąki migdałowej przelewamy do formy. Na wierzchu układamy kawałki truskawek i posypujemy płatkami migdałów.
Fitciasto z truskawkami pieczemy 45 minut, po czym studzimy. Przed podaniem możemy posypać fitciasto kokosowe mąką kokosową.
„Odkąd Józefina zapisała się na siłownię, wszystko musi być fit. Nawet na podwieczorek zamawia fitciasto, przyrządzone z fitmigdałów, fitkokosów i fittruskawek.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies