Fit biała czekolada z żurawiną i pistacjami

Fit biała czekolada z żurawiną i pistacjami
Desery
5-6
Łatwe
15min+

Składniki:

  • 3 łyżki pasty kokosowej
  • 250 ml gęstej części mleczka kokosowego Carrefour
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3-4 łyżki syropu z agawy Carrefour Bio
  • 80 g pistacji
  • 30 g żurawiny Carrefour Bio
  • garść malin świeżych lub mrożonych (opcjonalnie)

 

Krok 1

Do miski wlewamy gęstą część mleczka kokosowego. Musi być dobrze schłodzone, żeby warstwa stała oddzieliła się od płynnej. Następnie dodajemy rozpuszczoną pastę kokosową oraz olej kokosowy. Po chwili wlewamy syrop z agawy. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy żurawinę, obrane pistacje oraz maliny. Wkładamy do zamrażarki na 2-3 h. Najlepiej jeść jeszcze zmrożone. Przechowywać w zamrażalniku.

Krok 2

Na wierzchu układamy żurawinę, obrane pistacje oraz maliny. Wkładamy do zamrażarki na 2-3 h. Najlepiej jeść jeszcze zmrożone. Przechowywać w zamrażalniku.

Smacznego