Masa piernikowa:
Masa serowa:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przygotowujemy masę piernikową. Do rondelka przekładamy masło, dodajemy miód oraz ksylitol i podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy przyprawę korzenną, cynamon oraz sodę. Masę zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Pod koniec wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy, do połączenia się składników.
Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym, mąką ziemniaczaną, jajkami oraz miodem. Masa serowa gotowa.
Do każdej kokilki nakładamy niepełne 2 łyżki masy piernikowej, następnie tyle samo masy serowej. Na wierzch każdej babeczki wykładamy ok. pół łyżeczki konfitury z czarnych porzeczek. Babeczki pieczemy przez ok. 25 min do suchego patyczka.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies