Masa piernikowa:
Masa serowa:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przygotowujemy masę piernikową. Do rondelka przekładamy masło, dodajemy miód oraz ksylitol i podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy przyprawę korzenną, cynamon oraz sodę. Masę zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Pod koniec wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy, do połączenia się składników.
Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym, mąką ziemniaczaną, jajkami oraz miodem. Masa serowa gotowa.
Do każdej kokilki nakładamy niepełne 2 łyżki masy piernikowej, następnie tyle samo masy serowej. Na wierzch każdej babeczki wykładamy ok. pół łyżeczki konfitury z czarnych porzeczek. Babeczki pieczemy przez ok. 25 min do suchego patyczka.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.