Fit babeczki piernikowo-serowe z konfiturą z czarnych porzeczek

Fit babeczki piernikowo-serowe z konfiturą z czarnych porzeczek
Desery
12
Łatwe
40min.
Ocena 5

Składniki

Masa piernikowa:

  • 60 g masła Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour
  • 3 łyżki ksylitolu
  • łyżka przyprawy korzennej
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka mleka
  • szklanka mąki orkiszowej
  • jajko Carrefour BIO

Masa serowa:

  • 300g twarogu sernikowego
  • 100g jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour
  • słoik konfitury z czarnych porzeczek Reflets de France

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przygotowujemy masę piernikową. Do rondelka przekładamy masło, dodajemy miód oraz ksylitol i podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy przyprawę korzenną, cynamon oraz sodę. Masę zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Pod koniec wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy, do połączenia się składników. 

Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym, mąką ziemniaczaną, jajkami oraz miodem. Masa serowa gotowa. 

Krok 2

Do każdej kokilki nakładamy niepełne 2 łyżki masy piernikowej, następnie tyle samo masy serowej. Na wierzch każdej babeczki wykładamy ok. pół łyżeczki konfitury z czarnych porzeczek. Babeczki pieczemy przez ok. 25 min do suchego patyczka.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu